DIT VALG

Afklaringsforløb om studievalg

Er du i tvivl om, hvilken uddannelse, du skal vælge? Er du usikker på, om du vælger den rigtige uddannelse? Ved du ikke helt, hvad du har lyst til? Så er du ikke alene. Rigtig mange unge synes, at uddannelsesvalget er et af de sværeste valg i deres liv!

DIT VALG er et online afklaringsforløb på fire uger. Kurset hjælper dig gennem øvelser og samtaler med at finde og vælge en uddannelse, som passer rigtig godt til dig. Vil du høre mere om kurset, så kan du lige nu tilmelde dig et gratis webinar om studievalg.

Hvad indeholder forløbet, og hvordan foregår det?

Uge 1
Den første uge arbejder du med dig selv, dine interesser og det, du er god til. Gennem ugens opgaver får du et rigtig godt indblik i, hvem du er som person. Dette arbejde er et fundament for at kunne vælge en uddannelse, som passer til DIG.

Uge 2
Den anden uge arbejder du med fremtidens arbejdsmarked og dine ønsker for job og det liv, du gerne vil leve. Selvom uddannelse lige nu kan synes som det vigtigste, så er det i virkeligheden ‘kun’ en billet til  arbejdsmarkedet, og derfor arbejder du med job før uddannelse.

Uge 3
Den tredje uge arbejder du specifikt med uddannelser. Du kigger på forskellige uddannelsestyper, og du undersøger adgangskrav. Du finder ud af, hvilke uddannelsesveje, der kan føre dig til det job, du gerne vil have.

Uge 4
Den fjerde uge arbejder du med det endelige valg af uddannelse. Først og fremmest tjekker du efter, om valget er det helt rigtige, og så får du styr på din uddannelsesplan og hvad, du skal gøre frem til ansøgning og studiestart.

Opgaver
Hver uge får du adgang til syv opgaver. 
Du skal i gennemsnit bruge ca. 10-30 minutter hver dag på en opgave

Opgaverne kan fx være sorterings- og prioriteringsøvelser, hvor du finder ud af, hvad der betyder mest for dig. Det kan også være opgaver, som knytter sig til nogle af de værktøjer og tests, du kan finde på nettet, og her bliver fx testresultater sat ind i en sammenhæng med din proces og de øvrige ting om dig selv, som du har fundet ud af. Der er også opgaver, hvor du skal arbejde med din fantasi og dine følelser for at mærke efter, om dine valg og prioriteringer er helt rigtige.

Opgaverne leder dig igennem en proces fra tvivl til klarhed. Det kræver både mod og åbenhed. Du skal have lyst til at arbejde med dig selv og gennemgå en udviklingsproces. Så vil du til gengæld lære en hel masse om dig selv, blive klar i hovedet og få ro i maven.

Ugentlige samtaler og support
En gang om ugen er der en samtale, hvor vi taler om opgaver og uddannelsesvalg. Der er i alt fem samtaler under forløbet. Alle samtaler foregår online via kurset – nemt og bekvemt. Alt du behøver er en pc eller mobil samt et headset. Du kan under hele forløbet stille spørgsmål til en opgave eller til dit uddannelsesvalg direkte i onlinekurset. 

Følg Sara, Asger og Martine uge for uge

Pris og alt det praktiske

Målgruppe
Kurset henvender sig til dig, hvis du:

  • er færdig med din ungdomsuddannelse (STX, HF, HTX, HHX, EUX o.l.)
  • er i tvivl om, hvilken uddannelse, du skal vælge
  • er usikker på, om du vælger det rigtige
  • ikke ved, hvad du vil mht uddannelse
  • har lyst til at arbejde med dig selv

Vær opmærksom på
Gennem kurset arbejder du på egen hånd med opgaver, som udfordrer dig. Opgaverne er udvalgt og udviklet til at styrke dit selvværd og give dig mod til at være åben overfor nyt. Det vil påvirke dine følelser, og det er derfor vigtigt, at du er psykisk sund og rask og ikke er i behandling for stress, angst, depression eller lignende.

Tilmelding
Skriv til mig på mail: karin@eckersberg.dk eller ring på tlf: 24499921 eller klik på knappen neden for. Herefter sender jeg dig info om betaling. Når du har betalt kurset, er du garanteret en plads. Hvis du bliver forhindret, kan du melde afbud frem til 10 dage før kursusstart, og jeg refunderer beløbet på nær et administrationsgebyr på kr. 500. 

Individuelt forløb eller gruppeforløb
Du kan vælge mellem
et individuelt forløb med en ugentlig personlig samtale eller et gruppeforløb, hvor du tager kurset sammen med 3-4 andre unge. Her foregår den ugentlige samtalen som en gruppesamtale.

Pris
Individuelt forløb kr. 3999,-
Gruppeforløb: kr. 2499,- 

Aktuelle kurser
Individuelt forløb:
Kursusstart og tidspunkt for samtaler efter aftale.

Gruppeforløb:
Nye kurser i foråret 2021 annonceres ultimo 2020.

Er kurset noget for dig?
Ring evt. og få en snak. Du kan ringe til mig på tlf: 24499921.

Vil du i gang nu?

Er sabbatåret aflyst pga Corona og studievalget rykket tættere på? Få inspiration og afklaring med forløbet DIT VALG 👉

Hvad har andre fået ud af DIT VALG?

Mange unge har brug for en afklaringsproces

Mine egne børn og deres venner står overfor at skulle vælge uddannelse. Det er tydeligt for mig, hvor svært det er for dem at træffe dette valg. Og de er ikke alene. Undersøgelser bekræfter, at det generelt er svært for unge at vælge uddannelse. Fx har Danmarks Evalueringsinstitut undersøgt og beskrevet Det svære uddannelsesvalg.

Som forældre har jeg fulgt de vejledningstilbud, som findes på ungdomsuddannelserne. Jeg synes, der mangler et vejledningstilbud i form af et forløb, hvor den unge arbejder struktureret med sig selv og sine ønsker for det gode voksenliv i kombination med personlig vejledning. Det har været min motivation for at udvikle online kurset DIT VALG.

Jeg har gennem mange år beskæftiget mig med online læringsforløb og forandringsprocesser. Jeg har vejledt unge uddannelsessøgende om studie- og jobvalg, og jeg har udviklet forskellige materialer til studie og erhvervsvejledning. Jeg har nu samlet det hele i online kurset DIT VALG.

Karin Eckersberg, Kursusudvikler

Pin It on Pinterest

Share This