DIT VALG

Er du ung, og skal du vælge uddannelse?

Er du i tvivl om, hvilken uddannelse, du skal vælge? Er du usikker på, om du vælger det rigtige? Ved du ikke helt, hvad du egentlig har lyst til? Så er du ikke alene.

Rigtig mange unge synes, at uddannelsesvalget er et af de sværeste valg i deres liv.

Online kurset DIT VALG hjælper dig med at vælge den RIGITGE uddannelse.

Kurset løber over fire uger. Det er en udviklingsproces, hvor du finder frem til, hvilken uddannelse, der er den helt rigtige for dig. Se filmen om kurset og læs mere om kurset neden for. 

Hør hvad deltagerne fortæller om kurset.

Hør hvad Martine og Sara fortæller om deres kursusforløb. Martine (øverst) har deltaget på et kursus med individuelle samtaler. Sara (nederst) har deltaget på et kursus med gruppesamtaler. 

Uge 1: Hvem er du?

Uge 2: Dit arbejdsliv

Uge 3: Din uddannelse

Uge 4: Dit valg

Indhold i online kurset

Uge 1
Den første uge arbejder du med dig selv, dine interesser og det, du er god til. Gennem ugens opgaver får du et rigtig godt indblik i, hvem du er som person. Dette arbejde er et fundament for at kunne vælge en uddannelse, som passer til DIG.

Uge 2
Den anden uge arbejder du med dine ønsker for job og det liv, du gerne vil leve. Selvom uddannelse lige nu kan synes som det allermest vigtige, så er det i virkeligheden ‘kun’ et middel til at opnå det rette job, og derfor fokuserer du på slutmålet først.

Uge 3
Den tredje uge arbejder du specifikt med uddannelser. Du kigger på forskellige uddannelsestyper, og du undersøger adgangskrav. Du finder ud af, hvilke uddannelsesveje, der kan føre dig til det job, du gerne vil have.

Uge 4
Den fjerde uge arbejder du med det endelige valg af uddannelse. Først og fremmest tjekker du efter, om valget er det helt rigtige, og så får du styr på din uddannelsesplan og hvad, du skal gøre frem til ansøgning og studiestart.

Opgaver
Hver uge får du adgang til syv opgaver. 
Du skal i gennemsnit bruge ca. 10-30 minutter hver dag på en opgave

Opgaverne kan fx være sorterings- og prioriteringsøvelser, hvor du finder ud af, hvad der betyder mest for dig. Det kan også være opgaver, som knytter sig til nogle af de værktøjer og tests, du kan finde på nettet, og her bliver fx testresultater sat ind i en sammenhæng med din proces og de øvrige ting om dig selv, som du har fundet ud af. Der er også opgaver, hvor du skal arbejde med din fantasi og dine følelser for at mærke efter, om dine valg og prioriteringer er helt rigtige.

Opgaverne leder dig igennem en proces fra tvivl til klarhed. Det kræver både mod og åbenhed. Du skal have lyst til at arbejde med dig selv og gennemgå en udviklingsproces. Så vil du til gengæld lære en hel masse om dig selv, blive klar i hovedet og få ro i maven.

Spørgsmål
Du kan under hele forløbet stille spørgsmål til en opgave eller til dit uddannelsesvalg direkte i onlinekurset. En gang om ugen er der en samtale, hvor vi taler om opgaver og uddannelsesvalg. Du kan vælge mellem gruppe-samtale, hvor du er sammen med andre unge, som også tager kurset, eller du kan vælge en personlig samtale.

Hvad siger deltagerne om kurset?

For mig fik forløbet bragt orden i mine ellers meget abstrakte planer.

Jeg fik snævret mit uddannelsesvalg ned til nogle få konkrete uddannelser, som jeg nu skal ud og besøge. Det gør, at jeg er klædt på til at tage et bedre, mere reflekteret og velovervejet valg.

Anne Mailund
Kursusdeltager, januar 2018

Da jeg startede forløbet, havde jeg ingen idé om, hvilket studie jeg ville søge ind på. Jeg havde en masse tanker og forestillinger om fremtidige job, men ingen klar idé om hvilken retning, jeg skulle satse på. Jeg har gennem forløbet undersøgt forskellige studier, hvilket har sat en masse tanker i gang. Jeg har arbejdet med research, lydfiler, personlighedstests med mere. Jeg er nu kommet frem til to spændende uddannelser. Jeg mangler blot at besøge dem, og så er jeg klar til at træffe min endelige beslutning!

Louise Eger Dyhr
Kursusdeltager, januar 2018

Pris og tilmelding

Målgruppe
Kurset henvender sig til dig, hvis du:

  • er færdig med din ungdomsuddannelse (STX, HF, HTX, HHX, EUX o.l.)
  • er i tvivl om, hvilken uddannelse, du skal vælge
  • er usikker på, om du vælger det rigtige
  • ikke ved, hvad du vil mht uddannelse
  • har lyst til at arbejde med dig selv

Vær opmærksom på
Gennem kurset arbejder du på egen hånd med opgaver, som udfordrer dig. Opgaverne er udvalgt og udviklet til at styrke dit selvværd og give dig mod til at være åben overfor nyt. Det vil påvirke dine følelser, og det er derfor vigtigt, at du er psykisk sund og rask og ikke er i behandling for stress, angst, depression eller lignende.

Vi taler sammen hver uge, så jeg kan følge med i din udvikling, udfordre dig positivt og hjælpe dig videre i den rigtige retning.

Du kan gennemføre kurset med gruppesamtale eller personlige samtaler. Vælger du et kursus med gruppesamtaler, er der ugentlige samtaler, hvor du og 3 andre unge deler jeres oplevelser og tanker med mig og hinanden. Vælger du kurset med personlige samtaler, er det kun du og jeg, der taler sammen, og du får max fokus på din situation.

Kurser med gruppesamtale
2020: Nye kurser i foråret annonceres efter nytår.

Kurser med individuel samtale
2019: Kursusstart efter aftale.

Pris
Kursus med gruppe-samtale koster kr. 2499,-
Kursus med personlig samtale koster kr. 3999,-

Tilmelding
Skriv til mig på mail: karin@eckersberg.dk eller ring på tlf: 24499921 eller klik på knappen neden for. Herefter sender jeg dig info om betaling. Når du har betalt kurset, er du garanteret en plads.

Hvis du bliver forhindret, kan du melde afbud frem til 10 dage før kursusstart, og jeg refunderer beløbet på nær et administrationsgebyr på kr. 500. 

Hvad siger deltagerne om kurset?

Kurset har været en lærerig proces, hvor jeg fik tid til at undersøge forskellige uddannelser og jobs, som kunne have relevans for mig. 

Jeg fik især meget ud af de ugentlige gruppesamtaler med input og inspiration fra de andre. 

Jeg sidder nu med en beroligende mavefornemmelse og tro på, at jeg har masser muligheder for en spændende fremtid, både uddannelses- og jobmæssigt. 

Anne Sofie Galst
Kursusdeltager oktober 2018

Før jeg tog kurset, gjorde jeg alt, hvad jeg kunne for ikke at skænke uddannelse en tanke.

Jeg havde ingen ide om, hvad jeg ville, men gennem samtaler med Karin blev jeg klogere på det.

Jeg har personligt haft stor glæde af de personlige samtaler. Jeg havde brug for en, der interesserede sig og engagerede sig i min fremtid – og nu begynder jeg snart i Ørsted som administrationselev!

Emilie Zeij Pedersen
Kursusdeltager december 2017

Jeg er taknemmelig for at have fået muligheden for at deltage i kurset. Jeg vidste ikke hvilken af to uddannelser jeg skulle vælge. Jeg var splittet og bange for at vælge forkert igen, hvilket jeg før havde gjort. Jeg har lært om mig selv af de mange opgaver på kurset. Jeg har fået øjnene op for koblingen mellem mig og mine interesser samt mine interesser og samfundet.

Man skal passer på med at gå og lytte for meget til andre og sammenligne sig med andre. I stedet bør man gøre, som man vil. Det kan være svært at acceptere, men kurset hjælper med at ”give slip” og slappe af i det indre. 

Jeg kunne især godt lide uge 1 og 3. Uge 1 eftersom jeg lærte at se på mine interesser, og alt hvad jeg til dagligt gik og fortog mig, med nye øjne. Uge 3, fordi det var det tidspunktet, hvor jeg fandt ind til mig selv. Jeg kan ikke nævne nogen specifikke yndlingsopgaver. Det er mere en helhedsvirkning.

Rebekka Risom,
Kursusdeltager juni 2018

Kursusforfatter

Mine egne børn og deres venner står overfor at skulle vælge uddannelse. Det er tydeligt for mig, hvor svært det er for dem at træffe dette valg. Og de er ikke alene. Undersøgelser bekræfter, at det generelt er svært for unge at vælge uddannelse. Fx har Danmarks Evalueringsinstitut undersøgt og beskrevet Det svære uddannelsesvalg.

Som forældre har jeg fulgt de vejledningstilbud, som findes på ungdomsuddannelserne. Jeg synes, der mangler et vejledningstilbud i form af et forløb, hvor den unge arbejder struktureret med sig selv og sine ønsker for det gode voksenliv i kombination med personlig vejledning. Det har været min motivation for at udvikle online kurset DIT VALG.

Jeg har gennem mange år beskæftiget mig med konceptudvikling, digital læring, online kurser og forandringsprocesser. Jeg har vejledt unge uddannelsessøgende om studie- og jobvalg, og jeg har udviklet forskellige materialer til studie og erhvervsvejledning. Jeg har nu samlet det hele i online kurset DIT VALG.

Karin Eckersberg, IntoLearning
Konceptudvikler og kursusforfatter

Pin It on Pinterest

Share This