Online kurser – hvad kræver det?
Hvis du er ekspert eller dygtig underviser, så har du måske overvejet at gå online med din viden til det private marked? Hvis du gerne vil have en digital kursusbutik, så læs her, hvad det kræver af teknik og software, som du må lære at elske.
Vil du være klar til enhver nedlukning?
Nogle kursusudbydere var klar med digitalt indhold, online kurser og e-læringsværktøjer, og de havde en fordel i markedet. Andre var knap så klar.
Jeg fik en del henvendelser om, hvordan man kommer i gang med online kurser og undervisning. Ofte går den første rådgivning ud på at fortælle, hvad der skal til på den teknologiske side for at realisere en digital kursusbutik – og være klar til enhver nedlukning.
Som en hjælp i den sammenhæng har jeg lavet nedenstående oversigt og dette blogindlæg. Oversigten viser den sti en kursist må gå ud ad, før du kan undervise dem. Hvert step kræver sin egen teknologiske løsning og alt kan heldigvis automatiseres, så du kan bruge din tid på andre ting.
Automatisering kræver selvfølgelig, at du har sat et flow op, der fungerer. Flowet bygges op omkring en række handlinger, der i sidste ende resulterer i, at du kan afvikle et kursus. Det kunne se sådan her ud:
Den første opmærksomhed

Læs mere
Tilmelding
Hvis du kun har et enkelt kursus i din butik, så kan du godt klare dig uden et kursusadministrationssystem og håndtere tilmelding manuelt via mails, men har du mange forskellige kurser, så har du stor gavn af et kursusadministrationssystem.
I den store kursusbutik skal kunden vælge imellem dine forskellige kurser. Måske tilbyder du både 100% selvstudie og en blended udgave, hvor der også er on- eller offline undervisning, måske tilbyder du forskellige starttidspunkter. Kursusadministrationssystemet kan netop håndtere alle disse valgmuligheder, og kan du kun have et bestemt antal kursister på kurserne, så kan du sætte kursusadministrationssystemet til at holde øje med tilmeldingerne og lukke kurset, når det er fuldt booket.
Hvordan får du dine penge?

Adgang til kurset
En læringsplatform (også kaldet et LMS – lærings management system) er en platform, hvor du kan udvikle og afvikle online kurser og tracke dine kursisters adfærd i kurset.
De fleste læringsplatforme omfatter et forfatterværktøj, der netop gør det muligt for dig at samle dit indhold (tekst, billeder, film, lydfiler osv.) og organisere det i et egentligt kursus. Ofte giver forfatterværktøjet også adgang til en række interaktive elementer, som du kan tilføje kurset (quizzer, spil, formularer, wikis osv.), og på den måde kan du lave spændende, engagerende og varieret indhold.
Du afvikler også dine kurser fra læringsplatformen. Dine kunder logger sig nemlig ind på kurset via læringsplatformen, hvor de ser dine film, tager dine quizzer osv.
Som nævnt kan du tracke dine kursisters adfærd i kurset, fordi læringsplatformen registrerer og opsamler data om deres adfærd. Du kan på den måde følge kursisternes læreproces og støtte op, hvor der er behov, eller skubbe på, hvis der ikke sker så meget. Du kan som regel også kommunikere direkte med dine kursister via forskellige kommunikationskanaler og sende beskeder til alle eller chatte med dem individuelt.

Vil du også undervise?
Vælg dine platforme med omhu
Det var en hel masse teknologi, tænker du måske, men du behøver ikke investere tid, penge og energi i seks forskellige platforme for at få det hele med. Ofte kan du få flere ting opfyldt i samme platform, men kig dig godt for, for alle platforme har sine egne forcer, og har du særlige ønsker og krav på nogle af områderne, kan det godt enden med flere platforme.
For brugeroplevelsens skyld, er det vigtigt, at det hele virker enkelt og ligetil, og at dine kunder oplever det som EN sammenhængende og god oplevelse.

0 kommentarer