10 fordele ved online kurser

04. APRIL 2018  I  By Karin Eckersberg

Er du (wannabe) millennial?

Hvis du er vild med online kurser og digital læring, så er du sikkert millennial, eller du er måske wannabe millennial?

Millennials er født i 1980-2000. Digitale medier været en del af deres liv altid, og en digital interaktion opleves lige så virkelig og værdifuld som enhver anden social interaktion. Millennials ser derfor også på online kurser som – kurser. Er du født før 1980, så ser du typisk på online kurser som andenrangskurser og foretrækker fremmødekurser.

Når jeg skriver wannabe millenial, så er det fordi, vi alligevel er en del, der er født før 1980, som betragter online kurser på linje med fremmødekurser. I mange tilfælde foretrækker vi online kurser, fordi der en række fordele ved dem, som ikke gælder for fremmødekurser.

Neden for lister jeg 10 fordele ved online kurser. Så kan du jo selv undersøge, om du på dette område er wannabe millennial ligesom jeg.

10 fordele

#1 Opens at now
Online kurser er ofte åbne, så du kan begynde, præcis den dag du vil. Der kan være nogle fixpunkter fx i form af livekald, webinar eller streamet undervisning, men ofte bliver også dette optaget og tilført kurset. Kommer du først med efter officiel kursusstart, så kan du som regel gense dette og hurtigt komme på omgangshøjde.

#2 Anytime
Du kan tilgå kurset, hvornår du vil. Er du mest frisk om morgenen, ud på eftermiddagen eller om natten? Du kan lære noget præcis når du har energi, tid og føler dig motiveret.

#3 Anywhere
Du kan tilgå kurset, uanset hvor du er. Om du er hjemme, på en café eller på rejse. Det eneste du skal bruge er en internetforbindelse og en pc (eller din mobil). Du kan sidde nøjagtig der, hvor du føler dig godt tilpas.

#4 All in one
På et online kursus er alle materialer samlet ét sted. Du får ikke udleveret bøger og mapper med løsblade og opgavehæfter. Det er super nemt at finde alle læringselementer.

#5 Replay
Det er meget individuelt, hvordan vi lærer. Måske er du lærenem og forstår det hele første gang. Men er der noget, du skal have gentaget, så kan du gentage det lige så mange gange du vil. Du kan tage det hele i DIT tempo.

#6 Everybody
Er du læseudfordret? Når online kurset er webtekst eller pdf, kan du bruge kompenserende software til læse- og skrivestøtte. Det kan du ikke, hvis du skal læse fysiske bøger.

#7 Low price and cost
Online kurser er billigere end fysiske kurser. Det er fx fordi kursusholderen ikke skal leje lokaler. Du sparer også selv penge til transport frem og tilbage, og du skal ikke købe dyr mad i en kantine.

#8 The best
Du kan blive undervist af de bedste. Du behøver ikke rejse til et andet land for at opleve en bestemt underviser eller studere på et særligt universitet. Begge dele kan komme direkte til dig via teknologien.

#9 Stay cool
E-learning kræver ofte, at du kan arbejde selvstændigt. Til gengæld kan du glæde dig over, at du ikke skal vente på andre, når de kommer for sent eller stiller spørgsmål om noget, som du selv har styr på.

#10 Interaction
E-learning kurser i dag er ikke bare film på film. Der er også webinarer, forskellige interaktive elementer samt løbende feedback fra fx tests og opgaver. Det giver liv og dynamik, så du ikke falder i søvn. Der er også mange kurser, hvor der er interaktion mellem deltagerne, og hvis du holder mere af ‘social learning’, så gå efter dem.

Vil du vide mere?

Der er mange fordele ved online kurser, som alle generationer kan drage nytte af, og derfor bør nye uddannelseskoncepter tænkes ind i en digital ramme.

Hvis du vide mere, så kan du finde mange idéer til digitalisering af uddannelsesaktiviteter på min blog, fx Mange muligheder med MOOCs og Gamification i læringsdesign.

Og har jeg overset en fordel, så skriv den gerne neden for!

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kompetenceudvikling i praksis - IntoLearning | By Karin Eckersberg - […] Kurser kan foregå væk fra arbejdspladsen eller digitalt. Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved den ene og…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nyhedsbrev

Vær den første
der får besked om nyt blogindlæg.
Kom med på min mailliste.

Du er nu tilmeldt mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrev

Vær den første
der får besked om nyt blogindlæg.
Kom med på min mailliste.

Du er nu tilmeldt mit nyhedsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This